Kan ik met CIDP beter naar een academisch ziekenhuis (Universitair Medisch Centrum) gaan dan naar een algemeen ziekenhuis?

Kan ik met CIDP beter naar een academisch ziekenhuis (Universitair Medisch Centrum) gaan dan naar een algemeen ziekenhuis?

Voor het stellen van de diagnose en de behandeling van CIDP kunt u in principe terecht bij alle ziekenhuizen. Omdat CIDP een zeldzame aandoening is en het lastig is om de juiste diagnose te stellen, kan het aan te raden zijn om naar een neuromusculair centrum van een academisch ziekenhuis (universitair medisch centrum, umc) te gaan. Daar werken neurologen die ervaring hebben met deze ziekte. Voor de uitvoering van de behandeling kunt u terugverwezen worden naar het algemeen ziekenhuis of onder behandeling blijven in het neuromusculair centrum. De gespecialiseerde neuroloog overlegt daarover met zijn collega in het algemeen ziekenhuis.

Met vragen kunnen u en/of uw zorgverleners altijd contact opnemen met het CIDP-expertisecentrum, via het formulier ‘Collegiaal consult’.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel een vraag