Waar kan ik terecht om te praten over het omgaan met CIDP

Waar kan ik terecht om te praten over het omgaan met CIDP

Via Spierziekten Nederland kunt u informatie vinden over het omgaan met CIDP en in contact komen met mensen die de ziekte hebben gehad.

Daarnaast zijn er, als dat nodig is, zowel in het ziekenhuis als in het revalidatiecentrum psychologen, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen en geestelijk verzorgers beschikbaar om te praten over wat u overkomt en hoe u daar het beste mee kunt omgaan.

  • Via de website van Spierziekten Nederland kunt u informatie vinden over het omgaan met CIDP en in contact komen met lotgenoten.
  • Een psycholoog kan u helpen om te gaan met de persoonlijke gevolgen van de ziekte, bijvoorbeeld met uw zelfbeeld, zelfvertrouwen en toekomstbeeld.
  • Een maatschappelijk werker kan u begeleiden bij het omgaan met de sociale gevolgen, bijvoorbeeld voor uw relatie, gezin, werk, inkomen, woonsituatie en vrijetijdsbesteding.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel een vraag