Hoe vaak is bij CIDP een kuur met immuunglobulinen nodig?

Hoe vaak is bij CIDP een kuur met immuunglobulinen nodig?

Hoe vaak een kuur met immuunglobulinen bij CIDP nodig is, hangt af van het effect. De eerste kuur wordt meestal in 2-5 dagen gegeven. Soms is er na de eerste kuur een zodanige (blijvende) verbetering opgetreden dat verdere behandeling niet meer nodig is. De meeste mensen hebben echter regelmatige infusen nodig, omdat er onvoldoende verbetering is na de eerste kuur óf omdat er na aanvankelijke verbetering opnieuw achteruitgang optreedt. Doorgaans treedt bij de meeste mensen de eerste verbetering na IVIg op binnen 2-6 weken en zet de verbetering (meestal onder verdere behandeling met IVIg) in de daaropvolgende maanden door. De frequentie van de infusen varieert per persoon. De meeste mensen met CIDP hebben elke 2 tot 4 weken een infuus nodig. Sommige mensen krijgen toename van klachten net vóór het volgende infuus als het interval tussen de infusen te groot is. Bij een stabiele situatie wordt doorgaans geadviseerd om IVIg af te bouwen en te stoppen om vast te stellen of onderhoudsbehandeling nog nodig is.

Bij onderhuidse (subcutane) behandeling injecteren mensen zichzelf 1 of 2 keer per week, afhankelijk van de dosering die nodig is.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel een vraag